Ons Team

Voedingscoach

Gezonde voeding is de basis van een vitaler leven. Maar wat is nou eigenlijk gezond? mensen worden steeds zwaarder en ons eten steeds ongezonder. Het is moeilijk om nog een juiste en verantwoorde keuze te maken wanneer je voor de volle schappen van de supermarkt staat. Ieder persoon is anders, niet alleen van buiten maar zeker ook van binnen. Het eetpatroon dat voor de één goed werkt hoeft voor de ander dus niet hetzelfde effect te hebben. Hoe kun je een goed eetpatroon ontwikkelen dat voldoende energie geeft om uw dag mee door te komen?

Ik kan u helpen om dit gezonde eetpatroon samen te stellen. Het doel is om je een gezonde levensstijl aan te meten die je gemakkelijk vol kan houden. Ik zal u begeleiden, motiveren en passend voedingsadvies op maat geven. Ik ben altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op voedingsgebied waardoor je verzekerd bent van up-to-date advies.

Ik verdiep mezelf al jaren in de verschillende theorieën van populaire diëten. Hoewel zij veel van elkaar kunnen verschillen beloven alle diëten hetzelfde resultaat, namelijk veel kilo’s verliezen. Voor vele diëten is echter een ijzeren discipline vereist, waardoor men gemakkelijk vervalt in het oude eetpatroon.  Het is in mijn visie belangrijk om bepaalde gewoontes aan te passen waardoor het makkelijker wordt om gezondere keuzes te maken als het aan komt op voeden.

Sport en voeding

Over eten rondom het sporten bestaan veel misverstanden en mythes. Bijvoorbeeld: moet je meteen na het sporten eten, of kun je beter even wachten vanwege de “naverbranding”? Hoeveel moet je eten voor het sporten? En wat? Als je ‘s ochtends echt intensief hebt gesport, kun je dan de hele dag gewoon eten wat je wilt? Waarom moet je als duursporter ook eiwitten eten, en als krachtsporter koolhydraten?
Over dit soort onderwerpen is op het internet veel te vinden, maar tegelijkertijd is het een doolhof van tegenstrijdige informatie… zie daar maar eens je weg in te vinden.
Ik vertel je graag hoe het zit!

Voor wie?

Gewichtscontole/ hogere vitaliteit

Afvallen is moeilijk en vaak helpen diëten slechts tijdelijk. Het enige dat echt werkt is een aanpassing van je levensstijl. Ben je klaar voor de echte duurzame verandering, dan kun je bij mij terecht. Ik kan je zowel éénmalig adviseren, of je enkele weken of maanden begeleiden: dat werkt heel motivererend. Het aanleren van een gezonde leefwijze is het uiteindelijke doel; gewichtsverlies komt daarmee vanzelf! Ik kan je ook helpen als je juist wilt aankomen zodat je bijvoorbeeld sterker kunt worden in combinatie met gerichte training.

Sport en voeding

Ben je regelmatig bezig met sporten, maar wil je graag weten hoe je je voedingspatroon daar op af kunt stemmen? Om sneller af te vallen of om je prestaties te verbeteren? Daarover kan ik je adviseren met een éénmalig analyse en advies of met een langer begeleidingstraject.

© Copyright - Voeding advies Alkmaar