Ons Team

Voedingscoach

Gezonde voeding is de basis van een vitaler leven. Maar wat is nou eigenlijk gezond? mensen worden steeds zwaarder en ons eten steeds ongezonder. Het is moeilijk om nog een juiste en verantwoorde keuze te maken wanneer je voor de volle schappen van de supermarkt staat. Ieder persoon is anders, niet alleen van buiten maar zeker ook van binnen. Het eetpatroon dat voor de één goed werkt hoeft voor de ander dus niet hetzelfde effect te hebben. Hoe kun je een goed eetpatroon ontwikkelen dat voldoende energie geeft om uw dag mee door te komen?

Ik kan u helpen om dit gezonde eetpatroon samen te stellen. Het doel is om je een gezonde levensstijl aan te meten die je gemakkelijk vol kan houden. Ik zal u begeleiden, motiveren en passend voedingsadvies op maat geven. Ik ben altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op voedingsgebied waardoor je verzekerd bent van up-to-date advies.

Ik verdiep mezelf al jaren in de verschillende theorieën van populaire diëten. Hoewel zij veel van elkaar kunnen verschillen beloven alle diëten hetzelfde resultaat, namelijk veel kilo’s verliezen. Voor vele diëten is echter een ijzeren discipline vereist, waardoor men gemakkelijk vervalt in het oude eetpatroon.  Het is in mijn visie belangrijk om bepaalde gewoontes aan te passen waardoor het makkelijker wordt om gezondere keuzes te maken als het aan komt op voeden.

Over Nico Korn

Ik ben Nico Korn en werkzaam als voedingscoach bij Team Victrix in Alkmaar. Ik heb meerdere opleidingen en cursussen gedaan op zowel sport als op het gebied van voeding. Mijn kennis blijft actueel door het volgen van diverse trainingen en cursussen.

Zelf ben ik fanatiek naturel bodybuilder en ben ik vaak te vinden in de fitness van Team Victrix.

Ook heb ik mee gedaan aan verschillende bodybuilding wedstrijden in Nederland. Hetgeen wat ik op het podium heb laten zien heb ik te danken aan de juiste trainingen en voeding om het lichaam te laten ontwikkelen, ik heb laten zien dat je een lichaam mooi kunt laten ontwikkelen zonder het gebruik van stimulerende middelen en hier ben ik best trots op. Ik kan mijn kennis overdragen op andere mensen zodat ook die hun persoonlijke doelen kunnen gaan halen, dat kan zijn ‘afvallen’maar ook ‘aankomen’

Dit kan bereikt worden in combinatie met sport maar dat is soms geen vereiste.

Ik help graag mensen hun persoonlijke doel te behalen. Dit kan met gewichtsproblemen (over-en ondergewicht) te maken hebben. Hierbij richt ik mij op het bevorderen van de gezondheid en het verminderen van bepaalde klachten. Maar ook bij meer sportgerichte ondersteuning kan ik je helpen.

  • Door bij intensieve trainingsperiodes de voeding aan te passen naar je persoonlijke behoefte zal er meer progressie worden geboekt.
  • De spiergroei wordt bevorderd, de spieren herstellen sneller en je zult minder last hebben van vermoeidheid.
© Copyright - Voeding advies Alkmaar